POMEMBNO: Povezava za dostop bo na vaš e-naslov prispela v kratkem. Zaradi različnih vzrokov
lahko to traja do 15 minut, medtem si OBVEZNO preberite kako lahko poslano izrabite še bolje
      ČLANEK POTEČE ČEZ[ec id=”22″]

Ali tudi Vi delate te napake pri pisanju vloge za delo?

Avtor: Jernej Čehovin

POSTOJNA, [datetoday] — Ali veste zakaj nikoli ne smete vloge za zaposlitev poslati samo v elektronski obliki — tudi oz. sploh, če je to izrecna delodajalčeva zahteva?

Če imate veliko delovnih izkušenj, ali veste zakaj nikoli ne smete našteti vseh vaših certifikatov, nagrad in nazivov?

Če za vaše želeno delovno mesto ni veliko kandidatov, ali veste zakaj vas že ena napačno postavljena vejica lahko izloči iz konkurence?

Glede na novo poročilo so to primeri nedolžnih napak, katere pa dela praktično vsakdo, ki išče novo zaposlitev. Vendar so le-te “mala malica” v primerjavi z najbolj tipično napako od vseh — ne znati pozicionirati sebe kot kandidata št. 1 na zasičenem trgu dela.

Problem je naslednji. Konkurenca za prosta delovna mesta je postala tako huda, da lahko že preprost zaposlitveni oglas v večjem časopisu pritegne tudi do 2.000 prijav. To je sedem velikih poštarskih vreč nabito polnih z življenjepisi — od enega samega oglasa.

Kakšne so sploh vaše možnosti?

To je ključno vprašanje, ki ga naslavlja najbolj naročano (trenutno oddanih 1.053 naročil) “insajdersko” karierno poročilo, Zmagovalna spremna pisma in življenjepisi!

To zasebno izdano in nikjer drugje dostopno poročilo, je plod intenzivnih raziskav, praktičnih testov ter aktualnih podatkov iz najnovejših študij številnih strokovnjakov in raziskovalcev s področja kadrovanja in zaposlovanja.

…poročilu zagotavljajo najaktualnejše podatke s trga dela.

Poročilo je celo interaktivno in se popolnoma prilagaja vaši trenutni karierni situaciji. Identificira lahko namreč kar 435 kariernih profilov in vam tako svetuje na kaj natančno morate paziti v vaši trenutni specifični situaciji, ter vam tako pomaga pridobiti veliko več intervjujev in ponudb za delo.

Največja vrednost tega poročila je v tem, da vam pove kaj natanko zmaguje na današnjem izjemno konkurenčnem trgu dela in kako premagati horde protikandidatov, med katerimi bodo nekateri seveda tudi bolje kvalificirani kot vi.

Presenetljivo vam pokaže, da v resnici zmagati pravzaprav sploh ni tako težko, ČE le implementirate nekaj preprostih pravil učinkovite “samo-promocije”.

Pravzaprav, ker te strategije pozna tako malo iskalcev zaposlitve, vam omogočajo pridobitev “nepoštene” prednost pred vašimi protikandidati. Na primer:

  • Zakaj, glede na študije, kandidati z najboljšimi kvalifikacijami “na papirju” ponavadi ne dobijo zaposlitve. Spoznali boste dejavnike, ki veliko bolj vplivajo na vaš uspeh (ali neuspeh) in kako jih uporabiti da si pridobite ogromno prednost.
  • Preprost skriti stavek iz 10. besed, ki bo iz vas naredil kandidata številka 1, večkrat kot si to sploh lahko predstavljate.
  • Poseben trik, ki naredi izjemno pozitiven prvi vtis na delodajalca (namig: ljudje zaposlujejo samo tiste kandidate, ki so jim všeč!).
  • Najslabši način za pridobivanje intervjujev — vaše možnosti za zaposlitev so v tem primeru izredno majhne.
  • Preprosta strategija, ki potroji vaše možnosti za zaposlitev.
  • Napaka, ki jo počne 90% ljudi, ker ne ve katere podatke točno se v prijavi splača omeniti.
  • Kaj je “plačilna brazgotina” in kako lahko le-ta drastično vpliva na zmanjšanje vašega zaslužka do konca vaše kariere
  • Kako krepko povečati število prejetih ponudb za delo, z uporabo besed ob katerih se delodajalci počutijo VARNO.

Prav tako vam poročilo razkrije najboljši način za zapolnitev vrzeli (tako imenovane “luknje”) v vaši delovni dobi… Kaj v vlogi napišete za čas ko ste bili brezposelni… Kako hitro lahko realno pričakujete da boste dobili zaposlitev in preprost trik s katerim to enostavno pospešite.

Nadalje: Kako impresionirate delodajalce s svojimi kvalifikacijami, brez da zvenite naduto… Tri kvalitete, ki jih delodajalci najbolj cenijo… Kako enostavno preprečite, da bi delodajalec mislil da “malo nakladate”…Kako pridobite prihodek blizu vrha plačilne lestvice na vašem področju dela oz. delovnem mestu.

Tega je še veliko več: Koliko v resnici na vaš zaslužek vpliva vaša dosežena stopnja izobrazbe… Ali — in v katerih primerih — je pametno vašo formalno izobrazbo omeniti, in v katerih zamolčati… Kako se izogniti pasti da bi vas delodajalec označil kot “preveč kvalificiranega”.

Izvedeli boste tudi: Kateri so trije koraki za učinkovito predstavitev, če se vaša izobrazba ujema z vašim področjem dela — in kateri če se ne… Na kaj paziti, ko berete zaposlitveni oglas in kako pri delodajalcu doseči efekt “Uau, ta oseba je točno to kar iščemo!”… Napaka, ki jo pri prijavi na zaposlitvenih portalih dela večina iskalcev dela, potem pa se čudijo zakaj jih nihče na povabi na intervju.

Skratka: Izvedeli boste vse kar morate vedeti, predvsem pa narediti PRED in PO prijavi na prosto delovno mesto, da se vaše možnosti za zaposlitev maksimizirajo in iz množice kandidatov zasijete kot resnična zvezda na talent šovu, ter na koncu zaslišite tiste magične besede: “Služba je vaša.”

Vsi iskalci zaposlitve zainteresirani za odskok — nekaj VELIKIH korakov — od vaše konkurence na trgu dela, si lahko s klikom na spodnji gumb pridobite to unikatno poročilo za samo 1 € (redno 50,00 €), brez tveganja, saj vas varuje 100% garancija vračila denarja.

5 poročil v enem, če odreagirate zdaj…

Če torej odreagirate takoj, lahko kot nov naročnik na moje brezplačne eNovice prejmete naslednjih 5 specializiranih poročil v enem za samo 1 € .

SPECIALNO POROČILO #1: “So vaša leta ovira ali prednost”

Ugotovite katere napake delajo iskalci zaposlitve v vaši starostni skupini — in še bolj pomembno — kako jih vi odpravite oz. presežete, da se izstrelite na vrh kandidatne liste.

Odkrijte ali vam grozi “plačilna brazgotina” in konkreten praktičen prikaz kako lahko dva povsem enako stara kandidata, z enako izobrazbo, prebivališčem in IQ-jem, zaradi nje v 10. letih pričakujeta popolnoma drugačen zaslužek.

SPECIALNO POROČILO #2: “Vam bo izobrazba pomagala ali škodila”

Kakšen konkreten zaslužek lahko pričakujete z vašo stopnjo izobrazbe in ali oz. kako lahko zaslužite veliko več. Izvejte ali je v vašem primeru pametno izobrazbo poudariti ali jo je bolje kar izpustiti.

Ne glede na to ali imate nedokončano osnovno šolo, ali narejenega podiplomca, pa morate znati delodajalca prepričati tudi, da se osredotoči na druge stvari. Katere vam razkrije to poročilo.

SPECIALNO POROČILO #3: “Resnica o vaših izkušnjah”

Spoznajte katere vaše izkušnje morate izpostaviti in katere je bolje da ne omenite. Zakaj — in v katerih primerih — včasih veliko bolj štejejo vaše izkušnje iz prostovoljnega dela, prostočasnih dejavnosti in celo šolskih projektov.

Kako enostavno prehiteti celo veliko bolj izkušene kandidate in pri delodajalcu doseči odziv: “Opa, vi pa imate zagotovo prave izkušnje za to delovno mesto.”

SPECIALNO POROČILO #4: “Ujemanje vaše izobrazbe s področjem dela”

Glede na to ali se nahajate v večini ali manjšini kandidatov teh dveh polov — 1. Vaša izobrazba se ujema s področjem dela, ali 2. Vaša izobrazba se NE ujema s področjem dela — morate znati pravilno predstaviti in povezati sebe z veščinami in zahtevami želenega delovnega mesta.

To poročilo vam pove kako točno to naredite v primeru, če ste za želeno delovno mesto že usposobljeni, ali pa če to še niste.

SPECIALNO POROČILO #5: “Vpliv vaše konkurence”

Ali ste vedeli, da obstajajo pasti in grožnje v zvezi z vašo konkurenco, tako če jo je veliko, kot če jo je malo. Pravzaprav imate lahko kar tri situacije in v vsaki morate odragirati malo drugače oz. morate pri iskanju zaposlitve paziti na druge stvari.

Katere točno, vam bo razkrilo to podrobno poročilo o vplivu vaše konkurence na možnost vaše zaposlitve.

Vse to lahko SAMO ta trenutek dobite za le 1 €, tako da kliknete na spodnji gumb in oddate naročilo preden zgornji števec pokaže “00:00:00″…

Če je torej to poročilo res toliko vredno, zakaj je potem tako poceni?

Razloga sta dva. Resnica je, da je poročilo pravzaprav zelo kratko in ga boste prebrali “na dušek”, saj je njegovo bistvo to da se prilagodi vaši trenutni konkretni situaciji in da dobite takoj uporabne, praktične napotke, ne pa na ducate strani suhoparnih teoretičnih hipotez. Če želite akademski esej, potem to žal ni za vas.

Drugi razlog pa je, da je na voljo v elektronski obliki, kar pomeni izredno majhne stroške produkcije, saj ni potrebno tiskati 435 individualnih različic (kolikor je kariernih profilov). V nasprotnem je cena 50,00 € + poštnina, saj se nobeni tiskarni ne splača tiskati enega samega izvoda, pošta pa vam tega tudi ne bo dostavila zastonj.

Tu je torej kaj točno se bo zgodilo po kliku na spodnji gumb…

Takoj po kliku na gumb boste — samo s klikanjem — odgovorili na nekaj preprostih vprašanj, oddali naročilo in takoj dobili vam popolnoma prilagojeno poročilo na vaš e-naslov.

Še enkrat: Ste popolnoma zavarovani in ne tvegate ničesar. Te strategije morajo delovati, ali pa ne plačate nič.